phone

ZADZWOŃ

32 611 50 87

ZALOGUJ SIĘ

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa od:15,50 zł
0,00 zł Razem

Koszyk Zamawiam i płacę

MENU
KATEGORIE

Porady


Kruszarki do lodu – pomocne w gastronomii

» Zobacz równeż

Zimne, niosące szybkie orzeźwienie napoje, zawsze cieszą się sporym zainteresowaniem i uznaniem wśród klientów gastronomii. Zanim jednak kostki lodu rozpuszczą się w szklance i wywołają efekt schłodzenia, może minąć zbyt dużo czasu. Aby uniknąć niezadowolenia klienta z tego powodu, warto sięgnąć po wygodne rozwiązanie, jakim jest profesjonalna kruszarka do lodu. Co powinno wyróżniać dobrej jakości sprzęt tego typu?

 

 

Jak działa kruszarka do lodu?

 

Kruszarki do lodu to bardzo przydatne w każdej profesjonalnej gastronomii urządzenia. Pomagają one, bez użycia siły fizycznej pracownika, zamienić nawet potężne kostki czy bryły lodu w niewielkie kawałeczki. Te z kolei można wykorzystać zarówno do schładzania napojów alkoholowych, jak i soków. Rozkruszony lód to także idealny dodatek do kawy. Można się nim też posiłkować, gdy chcemy szybko schłodzić butelkę z alkoholem czy innym napojem.

 

Jak wybrać najlepszą kruszarkę do lodu?

 

W sprzedaży znajdziemy dwa główne modele tego typu urządzeń. Pierwszy z nich to ręczne kruszarki do lodu. Wymagają one jednak nakładu fizycznej pracy człowieka. Idealnie nadają się do niewielkich gastronomii oraz wszędzie tam, gdzie chcemy zwrócić uwagę klienta niepowtarzalną stylistyką wnętrza. Poleca się je również do lokali gastronomicznych, w których schładzane napoje serwowane są sporadycznie.

 

Drugi typ to elektryczne kruszarki do lodu. To urządzenia przeznaczone pod potrzeby dużej i średniej gastronomii. Produkowane są ze stali nierdzewnej, co wpływa znacznie na ich trwałość oraz jest gwarancją doskonałej jakości.

 

Pozwalają one rozkruszyć od kilkunastu do nawet 120 kg lodu. Tego typu profesjonalne kruszarki do lodu pozwalają również wybrać wielkość rozkruszanych drobinek. W zależności od modelu, możemy spotkać kruszarki do lodu przeznaczone do ciągłej pracy, jak i takie, które nie sprostają temu zadaniu.