phone

ZADZWOŃ

32 611 50 87

ZALOGUJ SIĘ

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa od:15,50 zł
0,00 zł Razem

Koszyk Zamawiam i płacę

MENU
KATEGORIE

Kotleciarka Elektryczna | Nacinarka | Zgniatarka steaker ST11 | GP.11E

ST11 | GP.11E

7 200,00 zł   5 299,00 zł netto
6 517,77 zł brutto

Zniżka: -1 901,00 zł netto

szt.

Czas realizacji: 2-8 dni

Unia Europejska

Producent

  • Bardzo wytrzymałe urządzenie przeznaczone do pracy ciągłej. Kotleciarkę charakteryzuje skrócony czas obróbki termincznej produktów przygotowywanych na steakerze (pozwala to na oszczędność gazu lub energii elektrycznej nawet do 35%).
  • W zestawie znajdują się dwie przystawki : nacinająca oraz zgniatająca Urządzenie ma prostą budowę i jest łatwe w demontażu co w dużym stopniu ułatwia i przyspiesza proces czyszczenia.
  • Urządzenie służy do rozbijania oraz nacinania (spulchniania) mięsa w sposób mechaniczny - zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem i maszynką do zmiękczania.
  • Nacięte mięso utrzymuje naturalną soczystość i zwiększa kruchość.
  • Przystawka nacinająca posiada dwa wałki z tarczami nożowymi (28 sztuk n każdym wałku), natomiast przystawka zgniatająca posiada 2 walce z tworzywa.
  • Dzięki steakerowi możliwe jest przygotowywanie wielu porcji mięsa w krótkim czasie. Metoda ta pozwala na skrócenie czasu pracy personelu, zwiększenie ich wydajności oraz na zmniejszenie ilości używanych przypraw.
  • Ze względu na dużą wydajność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszelkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się większe ilości kotletów czy steków.
  • Koszt zakupu kotleciarki szybko się zwraca dzięki oszczędnościom czasu oraz energii elektrycznej czy gazowej przeznaczonej na krótszą obróbkę termiczną potraw.
  • Zasilanie - 230 V / 50 Hz
  • Moc - 0,6 kW
  • Waga - 15 kg
  • Wymiary : 37x70x47 cm


Nacinarka

  • Narzędzie nacina włókna mięsne na całej grubości nie powodując miażdżenia jego struktury i wypływu soków naturalnych.
  • Dzięki temu sposobowi skruszania mięsa następuje znaczne nawet do 50% skrócenie czasu gotowania, smażenia, grilowania czy marynowania, a potrawy zachowują kruchość, aromat i soczystość.
  • Dodatkowo jeśli mięso przed nacinaniem będzie przyprawione - przyprawy zostaną wprowadzone w głąb mięsa.


Dane techniczne:

  • Elementem roboczym narzędzia są dwa walce, każdy wyposażony w 28 tarcz nożowych z 30 zębami nacinającymi - razem 1680 ostrzy nacinających.
  • Odległość między tarczami nożowymi wynosi 3 mm.
  • Masa - 3,45 kg
  • Wymiary - 309 x 145 x 80 mm

     

Koteciarka

  • Narzędzie formuje płaty mięsa do wybranej przez użytkownika grubości poprzez zgniatanie za pomocą odpowiednio ukształtowanych walców.
  • Ten sposób skruszania mięsa może być traktowany jako alternatywa do procesu nacinania i ma także wpływ zarówno na skrócenie dalszej obróbki jak i podniesienie walorów smakowych mięsa.


Dane techniczne:

  • Masa - 2,65 kg Wymiary - 309 x 145 x 80 mm
  • Regulowana grubość zgniatania: 2,5-4,5-6,5 mm (3 stopnie).