phone

ZADZWOŃ

32 611 50 87

ZALOGUJ SIĘ

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa od:15,50 zł
0,00 zł Razem

Koszyk Zamawiam i płacę

MENU
KATEGORIE

Piec Konwekcyjno - Parowy 10 x GN 1/1 | GOURMET 1011 | 10 kW

GOURMET 1011 | 10

27 800,00 zł   22 499,00 zł netto
27 673,77 zł brutto

Zniżka: -5 301,00 zł netto

szt.

Czas realizacji: 2-10 dni

Gwarancja: 24 miesiące

włochy

Producent

GastroProdukt przedstawia Piece Konwekcyjno-parowe z linii GOURMET STAR 2 511 uzyskują parę dzięki elektronicznie sterowanemu systemowi wtrysku wody do gorącej komory pieca (iniekcja). Para wodna dostępna jest więc w trybie konwekcyjno – parowym w temperaturach od 100°C. Jednak dzięki perfekcyjnemu rozpyleniu wtryskiwanej wody (mgiełka wodna) za pomocą specjalnie zaprojektowanej dyszy, efekty jakie można osiągnąć używając pieców iniekcyjnych są podobne do uzyskiwanych przy użyciu pieców z generatorem pary. Wydajność procesu gotowania może być natomiast niższa o około 20-30%.

STEROWANIE DOTYKOWE (WITH ICONS)

  • Szeroka gama trybów pieczenia i cechy sprawiają, że piece z panelem WITH ICONS spełnią wszystkie Twoje wymagania.
  • Gładki intuicyjny 7 - calowy dotykowy panel sterujący LCD – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł.


 

  • Automatyczny system myjący komorę pieca (płyny myjący / nabłyszczający)
  • Doskonałe oświetlenie wnętrza za pomocą LED
  • Podwójna szyba drzwi – zapobiega ubytkom ciepła


Tryby Pieczenia

  • Chef Mode
  • Gorące powietrze
  • Parowanie
  • Pieczenie i regeneracja
  • Delta-T
  • Pieczenie i podtrzymywanie


Rodzaje pracy i wyposażenie:

  • Mięso
  • Drób
  • Ryby
  • Dodatki
  • Potrawy z ziemniaków
  • Potrawy z jajek
  • Wypieki
  • para 30-130°C
  • gorące powietrze 30-300°C
  • kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C


Cechy standardowe

  • Możliwość zapisania 500 przepisów (15 kroków)
  • Sonda wielopunktowa
  • Pre – nagrzewanie komory przed rozpoczęciem gotowania
  • 5 prędkości wentylatora
  • AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
  • Książka kucharska z gotowymi przepisami
  • Rozgrzewanie
  • Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
  • Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 100ºC
  • Manualne i automatyczne ustawianie wilgotności
  • Manualne i automatyczne schładzanie
  • Czujnik temperatury rdzenia
  • Washing
  • Czasomierz 
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • Automatyczny system diagnostyki błędów

 

Dane techniczne:

  • wymiary: 715x795x1000(h)mm cm
  • wykonanie ze stali nierdzewnej (wg DIN 1.4301)
  • pojemność: 10 x GN1/1
  • wydajność jednorazowa : 30÷210 dań dziennie
  • wzdłużny układ prowadnic na: GN1/1, GN1/2, GN2/3, GN1/3, GN2/8
  • podłączenie wody/odpływ: ¾" / 50 mm
  • waga: 80 kg
  • moc całkowita: 10,0 kW
  • zasilanie: 400 V


Przyjdź do nas i przetestuj Akademia Kulinarna GP>>>