Jak działa Outlet?
- Kupujesz sprawdzony i w 100% sprawny sprzęt, bez ukrytych wad technicznych,
- Otrzymujesz produkt z pełną gwarancją i wsparciem technicznym,
Cena prezentowanego produktu została obniżona ze względu na:
- Możliwe liczne rysy na obudowie produktu,
- Możliwe wgniecenia na obudowie produktu,
- Możliwe nie oryginalne opakowanie,
- Uszkodzone opakowanie transportowe (sprzęt bezpiecznie zapakowany do wysyłki)
Piec ogrodowy L.GP.CIAO.P opalany drewnem - jest stworzony dla tych, którzy lubią tradycyjny smak i chcą spróbować prawdziwego doskonałego gotowania.
Opatentowana technologia ForninoxTM łączy doskonałe właściwości fizyczne gotowania i pieczenia opalanego drewnem na cegle. Obudowa konstrukcji stalowej została specjalnie zaprojektowana, aby zapewnić odpowiednią odporność na naprężenia termiczne i mechaniczne spowodowane wysokimi temperaturami.
Dzięki innowacyjnej konstrukcji L.GP.CIAO.P posiada elementy ze stali nierdzewnej i podzespoły pokryte powłoką proszkową, odporne na wysokie temperatury. Komora pieca jest wykonana z wymiennych ogniotrwałych płyt szamotowych o grubości 3 cm, które przechowują ciepło i przekazują je do gotowanej żywności. Drzwi wyposażone w wygodną drewnianą rączkę do uchwytu umożliwiają łatwą regulację ciągu poprzez kontrolowanie ognia wewnątrz piekarnika.
Ciesz się gotowaniem, grillowaniem i pieczeniem potraw w piecu opalanym drewnem.
- Sprawia że grillowanie pieczenie i przygotowanie kreatywnych i bardziej wyszukanych potraw jest dużo przyjemniejsze.
- Piec ma ogniotrwałą powierzchnię do gotowania z kopułą ze stali nierdzewnej. Szybko osiąga temperaturę roboczą, a postęp pieczenia można sprawdzić na pierwszy rzut oka wystarcza 5 minut, aby osiągnąć 500°C
- Ogniotrwały piec opalany drewnem, idealne rozwiązanie dla pizzy, chleba, pieczeni, mieszanych grilli (mięsa, ryb, warzyw), potraw gotowanych w naczyniach glinianych, ciastach i wszelkich innych elementach, które chcesz upiec w tradycyjnym piekarniku, zapewniając zdrowe i oryginalne cechy
- Łatwy do przenoszenia, łatwy w użyciu
- Do wszystkich pieców zastosowano pirometr, który wskazuje temperaturę w komorze spalania, umożliwiając prostą i bezpośrednią kontrolę
- Drzwi wyposażone w ergonomiczny drewniany uchwyt umożliwiający łatwą regulację ciągu poprzez kontrolowanie ognia wewnątrz pieca
Ten piec opalany drewnem to sposób na pieczenie pizzy, chleba, pieczeni, mieszanych grillów (mięso, ryby i warzywa), zapiekanek, puddingów, a także wszystkiego, co można zrobić w standardowym piekarniku. Piec jest gotowy do użycia - wystarczy włożyć przewód kominowy, przykręcić nogi i koła!
Dane techniczne:
- Waga: 95 kg
- Wymiary:1180 x 850 x 1810 (h) mm
- Powierzchnia użytkowa: 0,28 m2
- Maksymalna temperatura: 500°C
- Pojemność pizz: 2
- Szerokość wsadu: 50 cm
- Temperatura dymu: 395°