0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.
GP | Piec Gazowy do Pizzy | Quattro Top | Hybrid | ALFA FORNI - Commercial

GP | Piec Gazowy do Pizzy | Quattro Top | Hybrid | ALFA FORNI - Commercial

Kod: FOR4PROTP-GPL

Cena netto:
49 000,00  29 999,00 
Cena brutto:
60 270,00  36 898,77 

Najniższa cena brutto z 30 dni przed obniżką: 36 898,77 

+ -
29 999,00  49 000,00  netto
SZCZEGÓŁY DOSTAWY
Opcje dostawy
Kurier paleta 199,00
Odbiór zamówienia w siedzibie GP 0,00
Kurier EU 123,00

Specyfikacja

GastroProdukt Professional | ALFA FORNI – Przedstawia Piec do pizzy Quattro opalany drewnem.

Piec opalany drewnem to powrót do tradycyjnego, włoskiego wypiekania pizzy, tworzy niepowtarzalny aromat i smak pizzy.Piec idealnie nadaję się do małych oraz średnich restauracji.Jego filigranowy rozmiar pozwala dopasować się do każdego pomieszczenia.

 Niewątpliwie jest to zaleta, którą warto się chwalić – wiele osób chętniej odwiedzi lokal, w którym serwowana jest pizza, najbardziej zbliżona do tych tradycyjnych, prosto z urokliwych pizzerii we Włoszech

Stworzony przez włoskich projektantów z grupy Alfa FORNI. Wykonany ręcznie, zgodnie z włoską tradycją- skrupulatnie i z dbałością o każdy detal.

 

 

Piec do pizzy Quattro jest niezwykle innowacyjnym i unikatowym rozwiązaniem dla wszystkich restauratorów poszukujących tradycji i niepowtarzalnego smaku pizzy neapolitańskiej.

Wyjątkowy design i ręczne wykonanie pozwala na odtworzenie włoskiego klimatu w naszej restauracji.

W piecu zastosowano opatentowaną technologię Forninox tm , która gwarantuje maksymalną oszczędność energii. Cały sekret oszczędności to bariera powietrzna wytworzona przy wylocie pieca; nagromadzone gorące powietrze w komorze jest utrzymywane wewnątrz pieca bez potrzeby zamykania drzwiczek.

W niezwykle krótkim czasie osiąga temperaturę powyżej 450 °C, która jest konieczna do przygotowania tradycyjnej pizzy neapolitańskiej.

 

  • Piec na podstawie z kołami- mobilny model pozwala na szybkie przemieszczenie go w różne zakątki lokalu bądź ogrodu czy patio. Rewelacyjnie sprawdza się również na wolnym powietrzu.
  • Osiąga temperaturę: 200°C w niespełna 20 min ; a docelową temperaturę 450°C w 30 min
  • Wytrzymała płyta szamotowa o grubości 8 cm – pozwala na skuteczne zachowanie ciepła,|na drugi dzień po wygaszeniu – temperatura płyty szamotowej wynosi około 150°C |

 

Specyfikacja:

  • Czas max. nagrzania pieca to 25 min
  • Duża  pojemność – jednorazowo 3 x pizza śr.30 cm
  • Bardzo wydajny : 60 pizz / godz.
  • Zużycie : 4,5 kg / godz.

 

Dane techniczne:

  • Kopuła pieca wykonana z najwyższej stali nierdzewnej 304 , malowanej proszkowo
  • Alternatywa dla pieców opalanych drewnem
  • Wymiary zewnętrzne : 900 x 600 x 1600 (h) mm
  • Wymiary płyty roboczej :780 x 600 mm
  • Wysokość komory x 1100 (h) mm
  • Pojemność : 4 kg chleba lub 3 pizze
  • Moc: 8,3 kW
  • Maksymalna temperatura : 450°C
  • Średnica komina : 180 mm
  • Łączna waga : 240 kg
  • Możliwość zakupu bez podstawy

 

* Komin i górna jego część na zdjęciach przedstawione są w celach poglądowych. Nie są one dołączone do pieca i są sprzedawane osobno jako akcesoria

Czas realizacji 14 - 28 dni

Polecamy również

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej