0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.
GP | Piec Konwekcyjno - Parowy 5 x GN 1/1 | GOURMET 511 | 8,5 kW | PREMIUM + Pakiet PLUS

GP | Piec Konwekcyjno - Parowy 5 x GN 1/1 | GOURMET 511 | 8,5 kW | PREMIUM + Pakiet PLUS

Kod: GOURMET 511 / 8

Cena netto:
35 999,00  21 599,00 
Cena brutto:
44 278,77  26 566,77 

Najniższa cena brutto z 30 dni przed obniżką: 26 566,77 

+ -
21 599,00  35 999,00  netto
SZCZEGÓŁY DOSTAWY
Opcje dostawy
Kurier paleta 199,00
Odbiór zamówienia w siedzibie GP 0,00
Kurier EU 123,00

Specyfikacja

GastroProdukt Professional przedstawia Piece Konwekcyjno-parowe z linii GOURMET STAR 2 511 które uzyskują parę dzięki elektronicznie sterowanemu systemowi wtrysku wody do gorącej komory pieca (iniekcja). Para wodna dostępna jest więc w trybie konwekcyjno – parowym w temperaturach od 100°C. Jednak dzięki perfekcyjnemu rozpyleniu wtryskiwanej wody (mgiełka wodna) za pomocą specjalnie zaprojektowanej dyszy, efekty jakie można osiągnąć używając pieców iniekcyjnych są podobne do uzyskiwanych przy użyciu pieców z generatorem pary. Wydajność procesu gotowania może być natomiast niższa o około 20-30%

  • Szeroka gama trybów pieczenia i cechy sprawiają, że piece z panelem sterowania WITH ICONS spełnią wszystkie Twoje wymagania.
  • Intuicyjny, dotykowy 7 - calowy panel sterujący LCD – brak elementów mechanicznych, przycisków czy pokręteł.
  • Menu w języku polskim
  • Podwójne szkło o niskiej emisyjności
  • Wyposażone w powłokę która skutecznie przeciwdziała stracie ciepła
  • K Glass to większa wydajność w kategorii izolacji termicznej i oszczędności energii
  • Oświetlenie LED
  • Wysoka jakość oświetlenia, dłuższa żywotność, większe oświetlenie produktu podczas gotowania
  • System wentylatorów BESTFORAIR
  • Pozwala kontrolować odpowiedni przepływ ciepłego powietrza dla każdego rodzaju gotowania.
  • 5 prędkości przepływu ciepła.

Tryby Pieczenia:

  • Chef Mode
  • Gorące powietrze
  • Parowanie
  • Pieczenie i regeneracja
  • Delta-T
  • Pieczenie i podtrzymywanie

Rodzaje pracy i wyposażenie:

  • Mięso
  • Drób
  • Ryby
  • Dodatki
  • Potrawy z ziemniaków
  • Potrawy z jajek
  • Wypieki
  • para 30-130°C
  • gorące powietrze 30-300°C
  • kombinacja pary i gorącego powietrza 30-300°C

Cechy standardowe:

  • Możliwość zapisania 500 przepisów (15 kroków)
  • Sonda wielopunktowa
  • Pre – nagrzewanie komory przed rozpoczęciem gotowania
  • AISI 304 stal nierdzewna – unikalne właściwości nierdzewne
  • Książka kucharska z gotowymi przepisami
  • Rozgrzewanie
  • Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
  • Gotowanie sous vide w zakresie od 30ºC do 100ºC
  • Manualne i automatyczne ustawianie wilgotności
  • Manualne i automatyczne schładzanie
  • Czujnik temperatury rdzenia
  • Czasomierz
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • Automatyczny system diagnostyki błędów
  • Zaokrąglona komora pieczenia
  • Wysoka izolacja termiczna
  • Sonda
  • System myjący

Dane techniczne:

  • wymiary: 715x795x675(h)mm
  • wykonanie ze stali nierdzewnej (wg DIN 1.4301)
  • pojemność: 5 X GN 1/1
  • wydajność jednorazowa : 30÷110 dań dziennie
  • wzdłużny układ prowadnic na: GN1/1, GN1/2, GN2/3, GN1/3, GN2/8
  • podłączenie wody/odpływ: ¾" / 50 mm
  • waga: 50 kg
  • moc całkowita: 8,5 kW
  • zasilanie: 400V

 

Pakiet PLUS w zawiera:

  • GP | Płyn myjący do pieca konwekcyjno-parowego "Cook Professional" | PREMIUM
  • GP | Płyn nabłyszczający do pieca konwekcyjno-parowego "Blue Oven" | PREMIUM
  • GP | Automatyczny System Myjący "CLEAN"

Czas realizacji: 2-10 dni

Polecamy również

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej