0
Twój koszyk:
0,00 
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.
GP | Pralnico-Wirówka | Pralka przemysłowa do pralni 28 kg | GWN28 | Guido

GP | Pralnico-Wirówka | Pralka przemysłowa do pralni 28 kg | GWN28 | Guido

Kod: GP.GWN28

Cena netto:
91 500,00  61 999,00 
Cena brutto:
112 545,00  76 258,77 

Najniższa cena brutto z 30 dni przed obniżką: 76 258,77 

+ -
61 999,00  91 500,00  netto
SZCZEGÓŁY DOSTAWY
Opcje dostawy
Kurier paleta 199,00
Odbiór zamówienia w siedzibie GP 0,00
Kurier EU 123,00

Specyfikacja

Linia Guido - Zaufaj Nam

 

GastroProdukt Professional przedstawia: profesjonalną - przemysłową pralkę o wsadzie 28 kg | Guido


  • Piękno i funkcjonalność. Estetyka i łatwość obsługi.
  • Pralnictwo to zostało wykonane z niezwykłą dbałością o szczegóły
  • Jest to idealne rozwiązanie dla osób wymagających profesjonalnej jakości: Hoteli, DPS-ów, Zakładów Mięsnych, Mleczarskich, Straży Pożarnej itp

 

Pralki GWM i GWN G4-WIZ® o średnim i niskim wirowaniu składają się z jednoczęściowej ramy, która nie podlega ruchom ani zniszczeniom: zużycie i naprężenia mechaniczne są zredukowane do minimum dzięki niższej prędkości wirowania (200 G i 100 G) oraz obecność sztywnej, nieodkształcalnej ramy zamiast sprężyn i amortyzatorów.

Skutkuje to dłuższą żywotnością, ograniczonymi kosztami konserwacji i niskim poziomem hałasu.

 

 

 

GWM i GWN są standardowo wyposażone w opatentowany precyzyjny system ważenia DWS, który za pomocą sterowania G4-WIZ® oblicza dokładną ilość potrzebnej energii, wody i detergentu na podstawie rzeczywistej ilości załadowanego prania. W ten sposób urządzenie dostosowuje się z niezwykłą precyzją do każdej najmniejszej zmiany obciążenia. Pralki GWM i GWN G4-WIZ® o średniej i niskiej prędkości wirowania są nie tylko energooszczędne, ale także przyjazne dla środowiska, ponieważ gwarantują 97% recykling maszyny. Sprzęt ma niewielki wpływ na środowisko nie tylko podczas swojego „cyklu życia”, ale także wtedy, gdy zdecydujesz się go zmienić.

Urządzenia wyposażone są również w stalowy bęben o specjalnej konstrukcji półkulowej, która zapewnia delikatny dotyk tkaniny i zapobiega odbijaniu się wody z bębna podczas wirowania. Maszyny te, charakteryzujące się sztywną, solidną ramą, nie potrzebują sprężyn ani amortyzatorów, ponieważ porusza się tylko bęben. Oznacza to mniejsze zużycie i konieczność konserwacji, a także doskonałą ciszę. Dzięki zakotwiczeniu do podłoża te sztywne pralki doskonale nadają się do stosowania również na pokładach małych i średnich statków, promów i statków towarowych. Ergonomicznie umieszczony i wyposażony w podwójny wlot zimnej lub gorącej wody, 4-komorowy dozownik może być używany z detergentem w proszku lub w płynie: zawsze zapewniony jest prawidłowy przepływ wody zgodnie z ustawioną temperaturą prania. Ponieważ każda faza prania wymaga określonego rodzaju wody, pralka posiada trzy wejścia: ciepłą, zimną, miękką i twardą.

 Wszystkie modele mieszają trzy typy niezależnie i automatycznie. Obecny we wszystkich modelach Grandimpianti, MIXER miesza wodę i detergenty, zanim dostaną się do bębna i zetkną z odzieżą, zapobiegając w ten sposób uszkodzeniom lub przebarwieniom. Wreszcie, zmotoryzowany zawór spustowy o średnicy 3” (76 mm) znajduje się z przodu urządzenia, co zapewnia szybką i łatwą konserwację, a także bezpośrednio pod wanną, unikając konieczności instalowania długiej i nieporęcznej rury łączącej: nie ryzyko osadzania się wody i detergentów.

*istnieje również możliwość instalacji automatycznych pomp dozujących detergenty!

 

  • Pojemność bębna: 280 dm3
  • Wymiary bębna: 730mm, głębokość: 620mm
  • Wymiary drzwi: 460mm
  • Wirowanie: 490/100 ( obr./min) Faktor G
  • Woda: 140÷830 (1.4 ÷ 8.3) kPa (bar)
  • Zasilanie: 380-415V 3N 50 / 6
  • Moc: 24,3 kW
  • Wymiary: 970x1210x1460(h)mm
  • Waga: 305 kg

Czas realizacji: 7-14 dni roboczych


*Regulamin Gwarancji Rozszerzonej.

Artykuły

Jaki okap gastronomiczny wybrać?

Okap gastronomiczny to profesjonalny sprzęt, przystosowany do pracy w wymagających warunkach. Pomaga pozbyć się oparów oraz nieprzyjemnych zapachów, ułatwiając pracę w kuchni.…
Zobacz więcej

Jak wybrać sprzęt do lokalu z kebabem?

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fastfoodów w Polsce. Do przygotowania tego wschodniego przysmaku potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Jeśli ma być wydajny…
Zobacz więcej

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Ważnym wyposażeniem kuchni są nie tylko urządzenia, takie jak piece czy chłodziarki. Odpowiednie warunki pracy w dużej mierze można stworzyć z pomocą odpowiednich stołów i szaf,…
Zobacz więcej